Liberaldemokraterna

oktober 12, 2010 § 3 kommentarer

För er som har missat det finns det snart ett nytt parti i Sverige. (L)iberaldemokraterna är Sveriges enda riktigt pragmatiskt liberala parti (som inte riktigt är ett parti än), och är dessutom det enda parti som vi verkligen känt oss hemma i. Nivån på diskussionerna är hög och slutsatserna i sakfrågor är skrämmande nära våra egna. Än har det inte skrivits så mycket om och av liberaldemokrater, men länkar finns här.

Annonser

§ 3 svar till Liberaldemokraterna

 • Leif skriver:

  Liberaldemokraterna är ett Socialliberalt parti enligt Bard inte ett Liberalt parti. Skillnaderna är ganska stora.

  • Gustav Karreskog skriver:

   Du har helt rätt i att Liberaldemokraterna inte är ett enbart Liberalt parti, utöver att det inte är ett parti så är liberaldemokraterna uttalat pragmatiskt liberala. Enligt Bard är tanken att både klassiska liberaler och socialliberaler ska kunna enas under gemensam flagg. Det rör sig alltså inte heller om ett socialliberalt parti.

   • Leif skriver:

    Enligt Bard själv är ju hans syfta att ”bilda ett nytt politiskt socialliberalt frihetsälskande parti: Liberaldemokraterna.”

    Men självklart förstår jag att han gärna ser att liberaler också engagerar sig, ju fler desto bättre så klart. Men det är fortfarande viktigt att påpeka att det är just socialliberalism man förespråkar och inte liberalism eftersom det är två helt olika ideologier men totalt frånskild människosyn och syn på staten. Det vore tragiskt om vi skulle få se ytterligare smutskastning av liberaler tack vara oförmågan att sära på begreppen. Det räcker med den skada Folkpartiet har åsamkat liberalerna i Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande LiberaldemokraternaIsak&Gustav.

Meta

%d bloggare gillar detta: