Sluta tycka synd om människor som har det bra

november 22, 2010 § Lämna en kommentar

Jag älskar när socialister pratar om samhällets svaga. Inte bara för att det är en fråga som engagerar mig, utan också för att vi allt som oftast missförstår varandra totalt. En bit in i diskussionen brukar det nämligen uppdagas att de personer som min motpart åsyftar med detta tämligen förminskande begrepp oftast är ensamstående mammor i förorten eller liknande. De som sliter varje dag för att handla mat, hämta sina barn och städa sitt hem.

Och här trodde jag att vi pratade om dem som inte hade råd med mat, förlorat vårdnaden om sina barn p.g.a. missbrukarproblem eller lever utan bostad. Eller varför inte psyksjuka, ofrivilligt prostituerade, kriminella och illegala invandrare.

Socialismen är nämligen död. Det som skiljer socialister från borgare är att borgare lite oftare företräder övre delen av samhällets medelklass medan socialisterna hämtar lite fler väljare från medelklassens undre del. Inget bra betyg till de hängivna vänsteraktivisterna helt enkelt. De vågar inte lyfta frågan om de som behöver hjälp utan pratar hellre om 2,5% löneökningar. Klasskamp på riktigt helt enkelt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Sluta tycka synd om människor som har det braIsak&Gustav.

Meta

%d bloggare gillar detta: